Dasar Privasi

Dasar Privasi Web

komited untuk melindungi privasi anda. Hubungi kami di jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau masalah mengenai penggunaan Data Peribadi anda dan kami dengan senang hati akan membantu anda.

Dengan menggunakan laman web ini atau / dan perkhidmatan kami, anda bersetuju dengan Pemprosesan Data Peribadi anda seperti yang diterangkan dalam Dasar Privasi ini.

Jadual Kandungan

  1. Takrif yang digunakan dalam Polisi ini
  2. Prinsip perlindungan data yang kami ikuti
  3. Hak apa yang anda ada mengenai Data Peribadi anda
  4. Apa Data Peribadi yang kami kumpulkan tentang anda
  5. Bagaimana kami menggunakan Data Peribadi anda
  6. Siapa lagi yang mempunyai akses kepada Data Peribadi anda
  7. Bagaimana kami menjamin data anda
  8. Maklumat mengenai kuki
  9. Maklumat perhubungan

Definisi

Data peribadi - sebarang maklumat yang berkaitan dengan orang asli yang dikenalpasti atau dikenalpasti.
Pemprosesan - sebarang operasi atau set operasi yang dilakukan pada Data Peribadi atau pada set Data Peribadi.
Subjek data - orang asli yang Data Peribadinya sedang Diproses.
Kanak-kanak - seorang lelaki semula jadi di bawah umur 16.
Kami semua (sama ada huruf besar atau tidak) -

Prinsip Perlindungan Data

Kami berjanji untuk mengikuti prinsip perlindungan data berikut:

  • Pemprosesan adalah sah, adil, telus. Aktiviti Pemprosesan kami mempunyai alasan yang sah. Kami sentiasa mempertimbangkan hak anda sebelum Memproses Data Peribadi. Kami akan memberikan maklumat mengenai Pemprosesan atas permintaan.
  • Pemprosesan adalah terhad kepada tujuan. Aktiviti pemprosesan kami sesuai dengan tujuan yang Data Peribadi dikumpulkan.
  • Pemprosesan dilakukan dengan data minima. Kami hanya mengumpul dan memproses jumlah Data Peribadi yang minimum yang diperlukan untuk sebarang tujuan.
  • Pemprosesan adalah terhad dengan tempoh masa. Kami tidak akan menyimpan data peribadi anda lebih lama daripada yang diperlukan.
  • Kami akan melakukan yang terbaik untuk memastikan ketepatan data.
  • Kami akan melakukan yang terbaik untuk memastikan integriti dan kerahsiaan data.

Hak Subjek Data

Subjek Data mempunyai hak berikut:

  1. Hak untuk maklumat - bermakna anda perlu mengetahui sama ada Data Peribadi anda sedang diproses; data yang dikumpulkan, dari mana ia diperoleh dan mengapa dan oleh siapa ia diproses.
  2. Hak untuk mengakses - bermaksud anda mempunyai hak untuk mengakses data yang dikumpulkan dari / tentang anda. Ini termasuk hak anda untuk meminta dan mendapatkan salinan Data Peribadi anda yang dikumpulkan.
  3. Hak untuk pembetulan - bermakna anda mempunyai hak untuk meminta pembetulan atau penghapusan Data Peribadi anda yang tidak tepat atau tidak lengkap.
  4. Hak untuk menghapuskan - bermakna dalam keadaan tertentu, anda boleh meminta Data Peribadi anda dipadamkan dari rekod kami.
  5. Hak untuk menyekat pemprosesan - maksudnya jika syarat-syarat tertentu dikenakan, anda mempunyai hak untuk menyekat Pemprosesan Data Peribadi anda.
  6. Hak untuk membantah pemprosesan - bermaksud dalam kes tertentu anda mempunyai hak untuk membantah Pemprosesan Data Peribadi anda, contohnya dalam hal pemasaran langsung.
  7. Hak untuk membantah Pemprosesan automatik - bermaksud anda mempunyai hak untuk membantah Pemprosesan automatik, termasuk profil; dan tidak tertakluk kepada keputusan yang hanya berdasarkan Pemprosesan automatik. Hak ini boleh anda lakukan apabila terdapat hasil profiling yang menghasilkan kesan undang-undang yang berkaitan dengan atau mempengaruhi anda.
  8. Hak untuk keupayaan data - anda mempunyai hak untuk mendapatkan Data Peribadi anda dalam format mesin yang boleh dibaca atau jika ia boleh dilaksanakan, sebagai pemindahan langsung dari satu Processor ke yang lain.
  9. Hak untuk membuat aduan - sekiranya kami menolak permintaan anda di bawah Hak Akses, kami akan memberi anda alasan mengapa. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan permintaan anda, sila hubungi kami.
  10. Betul untuk bantuan pihak berkuasa penyeliaan - bermakna anda mempunyai hak untuk membantu pihak berkuasa penyeliaan dan hak untuk remedi undang-undang lain seperti menuntut ganti rugi.
  11. Hak untuk menarik balik persetujuan - anda mempunyai hak menarik balik apa-apa persetujuan yang diberikan untuk Memproses Data Peribadi anda.

Data yang kami kumpulkan

Maklumat yang telah anda berikan kepada kami
Ini mungkin alamat e-mel, nama, alamat bil, alamat rumah dan sebagainya - terutamanya maklumat yang diperlukan untuk menyampaikan produk / perkhidmatan atau untuk meningkatkan pengalaman pelanggan anda dengan kami. Kami menyimpan maklumat yang anda berikan kepada kami agar anda memberi komen atau melakukan aktiviti lain di laman web. Maklumat ini termasuk, sebagai contoh, nama dan alamat e-mel anda.

Maklumat secara automatik dikumpulkan mengenai anda
Ini termasuk maklumat yang disimpan secara automatik oleh kuki dan alat sesi lain. Contohnya, maklumat troli beli-belah anda, alamat IP anda, sejarah belanja anda (jika ada) dan lain-lain. Maklumat ini digunakan untuk meningkatkan pengalaman pelanggan anda. Apabila anda menggunakan perkhidmatan kami atau melihat isi laman web kami, aktiviti anda mungkin dilog masuk.

Maklumat dari rakan kongsi kami
Kami mengumpul maklumat dari rakan kongsi kami yang dipercayai dengan mengesahkan bahawa mereka mempunyai alasan undang-undang untuk berkongsi maklumat dengan kami. Ini adalah maklumat yang telah anda berikan kepada mereka secara langsung atau bahawa mereka telah mengumpulkan tentang anda berdasarkan alasan undang-undang lain. Senarai ini ialah: NCS Trust, EFL Trust.

Maklumat awam yang tersedia
Kami mungkin mengumpul maklumat mengenai anda yang tersedia secara umum.

Bagaimana kami menggunakan Data Peribadi anda

Kami menggunakan Data Peribadi anda untuk:

  • memberikan perkhidmatan kami kepada anda. Ini termasuk, misalnya, mendaftarkan akaun anda; menyediakan anda dengan produk dan perkhidmatan lain yang anda minta; memberikan anda barangan promosi atas permintaan anda dan berkomunikasi dengan anda berhubung dengan produk dan perkhidmatan itu; berkomunikasi dan berinteraksi dengan anda; dan memaklumkan kepada anda tentang perubahan kepada sebarang perkhidmatan.
  • meningkatkan pengalaman pelanggan anda;
  • memenuhi kewajipan di bawah undang-undang atau kontrak;
  • untuk berkomunikasi tentang program pemuda yang anda atau anak anda didaftarkan;
  • mengenai kisah kejayaan daripada program belia kita;
  • untuk menyokong anda atau anak anda pada program belia

Kami menggunakan Data Peribadi anda di atas alasan yang sah dan / atau dengan Persetujuan anda.

Dengan alasan memasuki kontrak atau memenuhi obligasi kontrak, kami memproses Data Peribadi anda untuk tujuan berikut:

  • untuk mengenal pasti anda;
  • untuk memberi anda perkhidmatan atau untuk menghantar / menawarkan produk kepada anda;
  • untuk berkomunikasi sama ada untuk jualan atau invois;
  • untuk berkomunikasi tentang program pemuda yang anda atau anak anda didaftarkan;
  • mengenai kisah kejayaan daripada program belia kita;
  • untuk menyokong anda atau anak anda pada program belia

Atas dasar kepentingan sah, kami memproses Data Peribadi anda untuk tujuan berikut:

  • untuk menghantar anda tawaran peribadi * (dari kami dan / atau rakan kongsi kami yang dipilih dengan teliti);
  • untuk mentadbir dan menganalisis pangkalan pelanggan kami (tingkah laku pembelian dan sejarah) untuk meningkatkan kualiti, kepelbagaian, dan ketersediaan produk / perkhidmatan yang ditawarkan / disediakan;
  • untuk menjalankan soal selidik mengenai kepuasan pelanggan;
  • untuk berkomunikasi tentang program pemuda yang anda atau anak anda didaftarkan;
  • mengenai kisah kejayaan daripada program belia kita;
  • untuk menyokong anda atau anak anda pada program belia

Selagi anda tidak memaklumkan kepada kami sebaliknya, kami menganggap menawarkan produk / perkhidmatan yang serupa atau sama dengan tingkah laku sejarah / pelayaran anda untuk menjadi kepentingan sah kami.

Dengan persetujuan anda, kami memproses Data Peribadi anda untuk tujuan berikut:

  • untuk menghantar anda surat berita dan tawaran kempen (dari kami dan / atau rakan kongsi kami yang dipilih dengan teliti);
  • untuk tujuan lain kami telah meminta persetujuan anda untuk;
  • untuk berkomunikasi tentang program pemuda yang anda atau anak anda didaftarkan;
  • mengenai kisah kejayaan daripada program belia kita;
  • untuk menyokong anda atau anak anda pada program belia

Kami Memproses Data Peribadi anda untuk memenuhi kewajipan yang meningkat dari undang-undang dan / atau menggunakan Data Peribadi anda untuk pilihan yang disediakan oleh undang-undang. Kami berhak untuk menyiarkan Anugerah Data Peribadi yang dikumpulkan dan menggunakan apa-apa data sedemikian. Kami akan menggunakan data di luar skop Dasar ini hanya apabila ia tidak dikenali. Kami tidak menyimpan maklumat pengebilan seperti butiran kad kredit. Kami akan menyimpan maklumat pembelian lain yang dikumpulkan mengenai anda selagi diperlukan untuk tujuan perakaunan atau kewajiban lain yang berasal dari undang-undang, tetapi tidak lebih lama daripada tahun 5.

Kami mungkin memproses Data Peribadi anda untuk tujuan tambahan yang tidak disebutkan di sini, tetapi sesuai dengan tujuan asal yang mana data tersebut dikumpulkan. Untuk melakukan ini, kami akan memastikan bahawa:

  • pautan antara tujuan, konteks dan sifat Data Peribadi sesuai untuk Pemprosesan selanjutnya;
  • Pemproses lanjut tidak akan membahayakan minat anda dan
  • akan ada perlindungan yang sesuai untuk Pemprosesan.

Kami akan memaklumkan kepada anda apa-apa Pemprosesan dan tujuan selanjutnya.

Siapa lagi yang boleh mengakses Data Peribadi anda

Kami tidak berkongsi Data Peribadi anda dengan orang yang tidak dikenali. Data Peribadi tentang anda adalah dalam beberapa keadaan yang disediakan kepada rakan kongsi kami yang terpercaya agar dapat memberikan layanan kepada Anda mungkin atau untuk meningkatkan pengalaman pelanggan Anda. Kami berkongsi data anda dengan:

Rakan kongsi pemprosesan kami:

  • Paypal untuk pembayaran. Anda dimaklumkan kerana proses ini berlaku.

Rakan kongsi program kami:

  • NCS Trust - untuk program NCS sahaja.
  • EFL Trust - untuk program NCS sahaja.

Kami hanya bekerjasama dengan rakan-rakan Pemproses yang dapat memastikan tahap perlindungan yang mencukupi untuk Data Peribadi anda. Kami mendedahkan Data Peribadi anda kepada pihak ketiga atau pegawai awam apabila kami diwajibkan untuk berbuat demikian. Kami mungkin mendedahkan Data Peribadi anda kepada pihak ketiga jika anda telah bersetuju atau jika terdapat alasan undang-undang lain untuknya.

Bagaimana kami menjamin data anda

Kami melakukan yang terbaik untuk memastikan Data Peribadi anda selamat. Kami menggunakan protokol selamat untuk komunikasi dan memindahkan data (seperti HTTPS). Kami menggunakan penyataan nama dan pseudonymising di mana sesuai. Kami memantau sistem kami untuk kelemahan dan serangan yang mungkin.

Walaupun kami berusaha sebaik mungkin, kami tidak dapat menjamin keselamatan maklumat. Walau bagaimanapun, kami berjanji untuk memaklumkan pihak berkuasa yang sesuai mengenai pelanggaran data. Kami juga akan memberitahu anda jika ada ancaman terhadap hak atau kepentingan anda. Kami akan melakukan segala yang dapat kita lakukan untuk mengelakkan pelanggaran keselamatan dan membantu pihak berkuasa jika berlaku sebarang pelanggaran.

Sekiranya anda mempunyai akaun dengan kami, ambil perhatian bahawa anda perlu menyimpan rahsia nama pengguna dan kata laluan anda.

Kanak-kanak

Kami tidak berhasrat untuk mengumpul atau dengan sengaja mengumpulkan maklumat daripada kanak-kanak di bawah umur 14 melalui laman web kami. Sebagai amal belia, ada keperluan untuk mengumpulkan maklumat mengenai orang muda yang berminat, atau menghadiri program kami. Ibu bapa dihubungi mengenai data ini apabila data ibu bapa disediakan.

Cookies dan teknologi lain yang kami gunakan

Kami menggunakan kuki dan / atau teknologi yang serupa untuk menganalisis tingkah laku pelanggan, mentadbir laman web, mengesan pergerakan pengguna, dan mengumpul maklumat mengenai pengguna. Ini dilakukan untuk memperibadikan dan meningkatkan pengalaman anda dengan kami.

Kuki adalah fail teks kecil yang disimpan pada komputer anda. Cookies menyimpan maklumat yang digunakan untuk membantu membuat laman web bekerja. Hanya kita boleh mengakses kuki yang dibuat oleh laman web kami. Anda boleh mengawal kuki anda di peringkat penyemak imbas. Memilih untuk mematikan cookies mungkin menghalang penggunaan fungsi-fungsi tertentu.

Kami menggunakan cookies untuk tujuan berikut:

  • Kuki yang diperlukan - kuki ini diperlukan untuk membolehkan anda menggunakan beberapa ciri penting di laman web kami, seperti log masuk. Kuki ini tidak mengumpulkan sebarang maklumat peribadi.
  • Kuki fungsi - kuki ini menyediakan fungsi yang menjadikan penggunaan perkhidmatan kami lebih mudah dan menjadikan lebih banyak ciri yang diperibadikan. Sebagai contoh, mereka mungkin mengingati nama dan e-mel anda dalam bentuk ulasan supaya anda tidak perlu memasukkan semula maklumat ini pada masa akan datang apabila mengulas.
  • Kuki analisis - kuki ini digunakan untuk mengesan penggunaan dan prestasi laman web dan perkhidmatan kami
  • Kuki pengiklanan - kuki ini digunakan untuk menyampaikan iklan yang berkaitan dengan anda dan kepentingan anda. Di samping itu, mereka digunakan untuk mengehadkan bilangan kali anda melihat iklan. Mereka biasanya diletakkan di laman web oleh rangkaian pengiklanan dengan kebenaran operator laman web. Cookies ini ingat bahawa anda telah melawat tapak web dan maklumat ini dikongsi dengan organisasi lain seperti pengiklan. Selalunya kuki penargetan atau iklan akan dihubungkan ke fungsi laman web yang disediakan oleh organisasi lain.

Anda boleh mengalih keluar kuki yang disimpan di komputer anda melalui tetapan penyemak imbas anda. Sebagai alternatif, anda boleh mengawal beberapa kuki pihak 3rd dengan menggunakan platform peningkatan privasi seperti optout.aboutads.info or youronlinechoices.com. Untuk maklumat lanjut mengenai kuki, lawati allaboutcookies.org.

Kami menggunakan Google Analytics untuk mengukur trafik di laman web kami. Google mempunyai Dasar Privasi mereka sendiri yang boleh anda semak di sini. Jika anda ingin keluar dari penjejakan oleh Google Analytics, lawati Halaman opt-out Google Analytics.

Maklumat perhubungan

Pihak Berkuasa Penyeliaan untuk Data di England - https://ico.org.uk - ICO - Pejabat Suruhanjaya Maklumat

Masyarakat Unsur - panggil 0114 2999 214 untuk membincangkan data.

Perubahan kepada Dasar Privasi ini

Kami berhak untuk membuat perubahan kepada Dasar Privasi ini.
Pengubahsuaian terakhir dibuat 21 / 05 / 2018.

Masyarakat Unsur